Kombinacija olive in paprike za še boljši okus

Na mesto, kjer je bila koščica, je pri zrelih olivah dodana pasta iz paprike, ki ublaži grenak okus ploda in osvoji s svežino. Zaradi bogate arome in specifičnega okusa so zelene olive s papriko Zvijezda odličen dodatek solatam, pripravljenim jedem – posebej tistim iz sredozemske kuhinje – pogosto pa jih uživamo tudi samostojno, kot hiter prigrizek. Odlično se ujemajo s kakovostnimi, trdimi siri, dodajamo jih v sendviče, uporabljamo pa jih tudi za pripravo omak, ko želimo okrepiti okus Sredozemlja in jed obogatiti z barvami.

Olive v prehrani in proizvodnji

Večina oliv na Hrvaškem se uporablja za pridelavo olja, manjši odstotek pa ohrani za samostojno uživanje. Zvijezda za vlaganje uporablja samo cele in povsem zdrave, čvrste in razvite plode pred fazo popolne zrelosti, ki so približno enako veliki in enakomernega videza.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energija
618 kJ
Maščobe
12 g
Ogljikovi hidrati
7 g od tega
Beljakovine
2,8 g
Sol
3,8 g
Na voljo v spletni trgovini

Naročite Zvijezda zelene olive polnjene s pasto paprike iz udobja svojega doma