Postopek
Piščančjo osnovo segrejte v loncu in jo obdržite na nizki temperaturi. V veliki ponvi stopite kockico Zvijezda Mediteran na srednji temperaturi. Dodajte drobno sesekljano čebulo in česen ter pražite, dokler nista prozorna. V ponev dodajte arborio riž in premešajte, da se obloži z maščobo. Prilijte belo vino in kuhajte, dokler se ne zreducira. Postopoma dodajajte piščančjo osnovo, eno skodelico naenkrat, ob stalnem mešanju, dokler riža ne postane kremasta in al dente, približno 18-20 minut. Ko je riž skoraj kuhan, vmešajte sok in naribano lupinico limone. Solite in poprajte po okusu. Postrezite toplo, potreseno s sveže sesekljanim peteršiljem.
Sestavine
- 300 g arborio riža
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka česna, drobno sesekljana
- 1/2 skodelice belega vina
- 1L piščančje osnove
- 1/2 kocke Zvezda Mediteran
- Sok in naribana lupina 1 limone
- Sol in poper po okusu
- Sveže sesekljan peteršilj za postrežbo