Pravilnik o zasebnosti

Zvijezda plus d.o.o., Marijana Čavića 1, iz Zagreba, OIB (davčna številka) 63603498763 (v nadaljevanju: “Zvijezda“) kot odgovorna družba skrbi za vašo zasebnost in zaščito vaših osebnih podatkov. V ta namen smo sprejeli ta Pravilnik o zasebnosti, da bi vas obvestili o načinih zbiranja in obdelave osebnih podatkov.

Uporaba spletne strani www.zvijezda.hr

Zvijezda je lastnik spletne strani  www.zvijezda.hr pri obisku slednje pa samodejno zbiramo določene podatke in statistične informacije prek naših spletnih strežnikov ali piškotkov. Primeri informacij o vaši uporabi spletne strani vključujejo: najbolj obiskane in največkrat ogledane strani in povezave na naši spletni strani, preživet čas na strani, najbolj priljubljene ključne besede, ki uporabnike pripeljejo do naše strani, vaš naslov IP, informacije, ki se zbirajo prek piškotkov, podatke vaše naprave, kot so nastavitve strojne opreme, sistemske aktivnosti, vrste brskalnika itd. Namen takšne obdelave je, da svoje strani uredimo tako, da bodo čim učinkovitejše in enostavnejše za naše obiskovalce, oziroma jih prilagodimo vašim potrebam.

 Za namen zbiranja podatkov Zvijezda uporablja:

– Google Analytics
– Google AdWords Remarketing
– Facebook Pixel

Naša stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki jih Zvijezda ne upravlja in za katere ni odgovorna. Predlagamo, da si ogledate pravilnik o varstvu osebnih podatkov takšnih strani, da se seznanite s tem, kako se na njih zbirajo in obdelujejo vaši osebni podatki.

Varnost

Zvijezda za zaščito vaših podatkov uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe. Kateri koli osebni podatek, ki ste nam ga dali na voljo, bo za kar največjo zagotovitev varnosti naše strani in izognitev zlorabi podatkov s strani tretjih oseb med prenosom šifriran prek algoritmov. Naši varnostni ukrepi se nenehno izboljšujejo v skladu s tehnološkim razvojem.

Uporaba piškotkov

KAJ JE PIŠKOTEK?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletna stran shrani na vaš računalnik ali katero koli drugo napravo, z informacijami o vašem krmiljenju na tej spletni strani. Piškotki so nujni za olajšanje ogleda in njegovo prilagoditev uporabniku, vašega računalnika pa ne poškodujejo.

Čeprav se v Pravilniku uporablja splošen pojem piškotki, saj so ti glavni način hrambe podatkov, ki ga uporablja ta spletna stran, se prostor lokalne hrambe brskalnika uporablja za enake namene kot piškotki. Vse informacije v tem razdelku veljajo tudi za to lokalno hrambo.

ZA KATERI NAMEN SE UPORABLJAJO PIŠKOTKI NA TEJ SPLETNI STRANI?

Piškotki so nujen del načina delovanja naše spletne strani. Glavni namen naših piškotkov je izboljšanje vaše izkušnje ogleda. Uporabljajo se recimo zato, da si zapomnijo vaše osebne nastavitve (na primer državo), medtem ko si ogledujete spletno stran in pri prihodnjih obiskih. Informacije, ki jih zberejo piškotki, nam prav tako omogočajo izboljšanje strani z oceno količine in vzorcev uporabe, primernosti spletne strani za posamezne potrebe uporabnikov, hitrejše iskanje itd. Če smo predhodno pridobili vašo privolitev, lahko piškotke, oznake in podobna orodja uporabljamo za pridobivanje informacij, ki nam omogočajo, da vam pokažemo, ali z naše lastne spletne strani ali spletne strani tretjih strani ali kako drugače, oglase, ki temeljijo na analizi vaših navad ogledov spletne strani.

KDO UPORABLJA INFORMACIJE, SHRANJENE V PIŠKOTKIH?

Informacije, shranjene v piškotkih, uporablja izključno Zvijezda, razen tistih, ki so v nadaljevanju opisani kot piškotki tretjih strani. Slednje uporabljajo in upravljajo zunanje pravne osebe zaradi zagotavljanja storitev, za katere zaprosimo, da bi izboljšali naše storitve in izkušnjo uporabnika pri ogledu naše spletne strani. Ti piškotki tretjih strani se v glavnem uporabljajo za pridobivanje statistike ogledov.

KAKO ONEMOGOČITI PIŠKOTKE ALI NJIHOVO UPORABO?

Piškotke lahko na tej spletni strani omejite, blokirate ali izbrišete kadar koli s spremembo nastavitev svojega brskalnika prek spodaj navedenih korakov. Čeprav so nastavitve v vsakem brskalniku drugačne, se piškotki običajno nastavijo v menijih »Osebne nastavitve« ali »Orodja«. Za dodatne podrobnosti o nastavitvi piškotkov v svojem brskalniku preverite meni »Pomoč« v samem brskalniku. Če vas na splošno zanima več o piškotkih in njihovem delovanju, najdete informacije na

www.allaboutcookies.org  i www.youronlinechoices.eu.

Odgovarjanje na vaša vprašanja

Zvijezda posebno pozornost namenja uporabnikom naših izdelkov in storitev. Vaša zvestoba nam je izjemno pomembna, zato vas spodbujamo, da z nami komunicirate.

Oglasite se nam lahko prek brezplačne številke za informacije 0800 0123 ali po e-pošti  info@zvijezda.hr. Če boste stopili v stik z nami, bomo morda na podlagi vaše poizvedbe, ki predstavlja vašo privolitev, v primeru reklamacije pa na podlagi našega zakonitega interesa, obdelali vaše podatke, da bi:

  • odgovorili na vašo poizvedbo;
  • obdelali morebitno reklamacijo in izvedli potrebna dejanja;
  • vam posredovali informacije o naših izdelkih, storitvah ali nagradnih igrah.

Za navedene namene obdelujemo vaše osebne podatke, ki nam jih ob tej priložnosti sami posredujete, kamor še posebej spadajo vaše ime in priimek, telefonska številka, naslov, e-poštni naslov, datum in narava poizvedbe. Obdobje hrambe vaših osebnih podatkov je odvisno od narave vaše poizvedbe, ki jo obdelujemo, dokler za to obstaja namen.

Poslovno sodelovanje z Zvijezdo

Če ste naš poslovni partner ali ste z nami v kakšnem drugem pogodbenem razmerju, obdelujemo vaše osebne podatke, ki jih potrebujemo za namen sklenitve, izvajanja in izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti. Zvijezda v večini primerov sodeluje s poslovnimi subjekti, osebne podatke fizičnih oseb, ki lahko vključujejo osebne podatke, kot so ime in priimek, naslov, osebna identifikacijska številka in podatki za stik, pa obdeluje samo v manjšem obsegu. Posredovanje vaših osebnih podatkov je v tem primeru nujen pogoj za pogodbeno razmerje. Podatke hranimo, dokler traja naše sodelovanje, po preteku slednjega pa tako dolgo, dokler to od nas zahteva zakonodaja.

Obdelava osebnih podatkov za namen zaposlitve

https://zvijezda.talentlyft.com/jobs/otvorena-prijava-65

Kako in s kom delimo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke lahko delimo z državnimi organi na njihovo zahtevo in s tretjimi osebami, ki nam zagotavljajo storitve obdelave osebnih podatkov kot upravljavci. Ti ponudniki storitev morajo v skladu z urejenimi pogodbenimi razmerji za namen zaščite osebnih podatkov uporabljati podatke, ki so jim zaupani, izključno v skladu z našimi smernicami in strogo za dogovorjen namen.

Vaše pravice

Kadar koli lahko:

  • zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov in posodobitev osebnih podatkov;
  • zahtevate, da vam posredujemo dodatne informacije o načinu naše uporabe vaših podatkov;
  • prejmete osebne podatke o sebi, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, običajno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter, kadar je to tehnično mogoče, nas prosite, da te podatke brez odlašanja prenesemo drugemu upravljavcu, če obdelava vaših podatkov temelji na vaši privolitvi in se izvaja avtomatizirano;
  • zahtevate izbris osebnih podatkov uporabnikov. Ker lahko uporabniki zahtevajo izbris samo svojih osebnih podatkov, lahko zaradi zaščite uporabnikov pred izpolnitvijo zahteve preverimo vašo identiteto;
  • kadar obdelava temelji na privolitvi, lahko prekličete svojo privolitev z učinkom v prihodnosti z namenom prenehanja naše obdelave. Preklic privolitve ne bo vplival na zakonitost obdelave, ki je temeljila na privolitvi, preden je bila ta preklicana;
  • zahtevate omejitev obdelave svojih osebnih podatkov
  • ugovarjate zoper vsako takšno obdelavo, ki temelji na našem zakonitem interesu, razen če razlogi za izvajanje takšne obdelave prevladajo nad pravico do varstva osebnih podatkov.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

V primeru kakršnih koli vprašanj, povezanih z obdelavo svojih osebnih podatkov, in uveljavljanja pravic se lahko obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov.

E-poštni naslov:             szp@zvijezda.hr

Če sumite, da je prišlo do kršitve v zvezi z zaščito svojih osebnih podatkov, lahko predložite pritožbo agenciji za varstvo osebnih podatkov.

Podatki za stik upravljavca

Upravljavec:          Zvijezda plus d.o.o.
Naslov:                       Marijana Čavića 1, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Tel. št.:                             +385 1 2382 666,
Faks:                             +385 1 237 0917
E-poštni naslov:                         info@zvijezda.hr

Zaupnost in dostop do podatkov

S to izjavo se podjetje Zvijezda plus d.o.o. zavezuje, da bo v skladu z uredbo EU 2016/679 o varstvu posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov (Uredba) varovalo zaupnost vseh osebnih podatkov, do katerih sme in lahko dostopa, in da bomo te osebne podatke uporabljali izključno za točno določen (predpisan) namen.

Tajnost podatkov

Jasno želimo navesti, da pri obisku teh spletnih strani vaši osebni podatki ostanejo tajni, razen če se jih odločite prostovoljno razkriti. Zavezujemo se, da drugim stranem ne bomo razkrivali, prodajali ali prenašali podatkov, ki smo jih prejeli (razen v primerih, ki jih določa Uredba).

Spremembe našega Pravilnika o zasebnosti

V primeru sprememb našega Pravilnika o zasebnosti vas bomo o slednjem obvestili na tej strani in posodobili datum spremembe Pravilnika o zasebnosti spodaj, kot sledi:

Ta Pravilnik o zasebnosti je bil zadnjič spremenjen 1. 4. 2019.