Aromatični okus kisa
Zdravstvene koristi jabolčnega kisa so dobro znane, njegov blag, aromatičen okus pa bo jedem dodal specifično kislino. Uporablja se kot začimba v raznih solatah, se pa ta lahkoten sadni kis uporablja tudi v številnih pripravljenih jedeh, npr. juhah, da obogati njihov okus. Jabolčni kis Zvijezda se pridobiva z naravno ocetno fermentacijo soka iz izbranih jabolk vrhunske kakovosti, kar zagotavlja, da ohrani vse dragocene sestavine. Zahvaljujoč lahkotnemu okusu in raznovrstnosti se lahko uporablja vsak dan, vse leto.
Protibakterijske lastnosti
Jabolčni kis se je kot nepogrešljiv del vsakega gospodinjstva omenjal že v antični Grčiji. Poleg njegovih odličnih prehranskih in tudi zdravstvenih koristi se jabolčni kis tradicionalno uporablja kot konzervans za hrano, saj preprečuje rast bakterij. Zaradi protibakterijskih lastnosti se v gospodinjstvih občasno uporablja za razkuževanje.