Frankopanska torta

Postopek

  1. Smetano, rumenjake, gustin in sladkor kuhajte na pari. Ko se sestavine povežejo, pustimo kremo, da se ohladi. Ohlajeni kremi dodamo 150 g Zvijezde margarine sobne temperature, dodamo malo vanilije in premešamo.
  2. Mešanici dodajte preostale sestavine in vse dobro premešajte.
  3. Listnato testo spečemo v pekaču na peki papirju, pokrijemo z drugim pekačem (najbolje naluknjanim). Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj 10 minut.
  4. Po vrsti razporedite testo nato kremo, testo nato kremo. Tretje testo premažemo, ali ga okrasimo s kremnimi bučkami.
  5. Pustimo, da se ohladi in po želji okrasimo, potresemo s pistacijami.

Sestavine

Krema:

  • 0,5 l sladke smetane ali smetane za kuhanje
  • 5 rumenjakov
  • 50 g gustina
  • 170 g sladkorja
  • 150 g Zvijezda namizne
  • 50 g lešnikov
  • 50 g arašidov
  • 50 g brusnic
  • 50 g mandljev
  • 5 ml maraskina
  • Ščepec cimeta
  • Naribana lupinica 1 limone
  • 3 listi listnatega testa
Podijeli sa drugima:
Povezani članci