Postopek
PRIPRAVA CRUMBLEA: Najprej združite vse suhe sestavine – moko, ovsene kosmiče, oreščke in sladkor. Ko se sestavine povežejo, dodajte maslo in mešajte, dokler ne dobite popolne, drobljive teksture. Nato vmešajte še dve žlici vode in vse skupaj rahlo popecite na nizki temperaturi, dokler ne postane zlato rjavo.
PRIPRAVA KREME: V eni posodi stepite sladko smetano, dokler ne postane čvrsta. V drugi posodi zmešajte kremni sir s sladkorjem v prahu, dokler se ne združita, nato dodajte še kislo smetano. Ko so sestavine združene, vmešajte še stepeno sladko smetano in ščepec soli. Ko je zmes pripravljena, jo dobro ohladite.
PRIPRAVA JABOLK: Na maslu popecite jabolka skupaj z ostalimi sestavinami in jih pražite na nizki temperaturi 12 do 15 minut, dokler ne postanejo rjavkasta in mehka.
SESTAVLJANJE V KOZARČKE: Ko so vsi sloji pripravljeni, v kozarček zložite plast crumblea, plast kreme in plast jabolk. Končane kozarčke posujte s preostalimi oreščki in prelijte s karamelno omako. Dober tek!
Sestavine
CRUMBLE:
- 100g moke
- 25g ovsenih kosmičev
- 50g sesekljanih oreščkov
- 50g sladkorja
- 110g masla
- 2 žlici hladne vode
KREMA:
- 150g sladke smetane
- 220g kremnega sira
- 100g sladkorja v prahu
- 100g kisle smetane
- Ščepec soli
JABOLKA:
- 3 jabolka
- 45g masla
- 100g sladkorja
- 2 žlici cimeta
- 2 žlici vanilijevega ekstrakta
- 2 žlici jabolčnega kisa