Postopek
- V skledi zmešamo obe vrsti moke in sol. Dodamo suhi kvas in ponovno dobro premešamo.
- Na sredini testa naredimo vdolbinico in vanjo dodamo olivno olje in vodo. Vse skupaj premešamo z žlico, da se sestavine povežejo in ko ne moremo več mešati z metlico, začnemo testo mesiti z rokami. Testo gnetemo dolgo in energično, da postane gladko in voljno.
- Zmešano testo sedaj prestavimo v čisto posodo, ki jo premažemo z malo olja in pokrijemo s prozorno folijo. Pustite na toplem, da se podvoji, približno dve uri.
- Vzhajano testo prestavimo na delovno površino, ga na kratko premesimo in razdelimo na šest enakih delov za male pice.
- Pečico segrejemo na 220 stopinj, večji pekač obložimo s peki papirjem.
- Vsak del testa z valjarjem razvaljamo v tanko ploščo ali mini pizze, nato jih prestavimo na pripravljen pekač.
- Vsako pico premažemo z žlico kečapa, potresemo z origanom in naribanim sirom. Na koncu na vsakega položimo narezano zelenjavo.
- Vse skupaj pokapljamo z malo olivnega olja in pečemo v pečici, ogreti na 220°C, 10-15 minut oziroma toliko časa, da se lepo zapečejo.
- Pečene pice vzamemo iz pečice in takoj postrežemo.
Količina: za približno 6 mini pic
Testo:
- 350 g navadne moke
- 150 g polnozrnate moke
- 8 g soli
- 4 g suhega kvasa
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 ml vode sobne temperaturi
Nadev:
- 200 ml kečapa Zvijezda
- 1 čajna žlička origana
- 100 g naribanega cheddar sira
- 200 g pisanih češnjevih paradižnikov, prerezanih na pol
- 1 zelena paprika, narezana na trakove
- 1 manjša glavica vijolične čebule, narezana na trakove
- 100 g koruze
- črne olive
- malo olivnega olja
- sveža bazilika