Postopek:
- Tortni model premera 20 cm namastimo z Zvijezdo margarino. Piškote nalomimo na manjše kose. V večji skledi stepamo Zvijezda margarino sobne temperature s sladkorjem v prahu, dokler ne dobimo enotne penaste zmesi.
- Na pari stopimo temno čokolado. Stopljeno čokolado dodajte mešanici margarine in sladkorja. Ko je zmes homogena, dodajte jajce. Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo.
- Dodamo piškote, nežno mešamo, da se piškoti ne razpadejo.
- Končano zmes vlijemo v model in pustimo v hladilniku vsaj dve uri in pol.
- Ko se torta ohladi, jo obrnjeno vzamemo iz modela in prelijemo s stopljeno čokoladno glazuro.
- Okrasite po želji.
Sestavine:
- 120 g Zvijezda namizne
- 125 g sladkorja
- 110 g tamne čokolade
- 1 jajce
- 200 g piškotov
Glazura:
- 240g stopljene čokolade