Postopek:
- V posodi zavremo vodo, sladkor, sol in Zvijezda margarina. Ko zavre, dodamo moko in mešamo toliko časa, da se zmes spremeni v kroglo in odstopi od robov posode. Zmes ohladimo in dodajamo po eno jajce naenkrat.
- Z gotovim testom nadevamo slaščičarsko vrečko, s katero na predhodno naoljen pekač oblikujemo okrogle “kupčke” v velikosti oreha. Pečemo 10 minut na 180 ˚C, nato znižamo na 160 ˚C in pečemo še 10 minut.
- Jagode operemo, očistimo in pretlačimo v pire. Želatino zmehčamo v hladni vodi, dobro odcedimo in raztopimo na pari. V stepeno smetano s sladkorjem dodamo želatino in jagodni pire.
- Z dobljeno zmesjo napolnimo profiterole.
- Profiterole lahko polnimo z različnimi kremami, sadjem ali sladoledom.
Sestavine:
Testo:
- 200 g Zvijezda namizne
- 200 g gladke moke
- 200 ml vode
- 30 g sladkorja
- malo soli
- 6 jajc
Krema:
- 100 g jagod
- 200 ml sladke smetane
- 10 g želatine v lističih
- 50 g sladkorja