Sočen piščanec s krompirjem iz pečice

Sestavine:

1 cel piščanec
½ kg mladega krompirja
200 g šampinjonov
Zvijezda Mediteranska Kockica
Sol in druge začimbe po želji
Svež rožmarin
½ česna
½ limone
1 srednji korenček

Postopek:

  1. Piščanca operemo in osušimo s papirnato brisačo, nato pa ga (tudi pod kožo) na tanko premažemo z Zvijezda Mediteransko Kockico.
  2. Piščanca zunaj in znotraj posolimo in začinimo z drugimi začimbami po želji. Notranjost nadevamo s polovico celega vodoravno prerezanega česna, limono, korenčkom in nekaj vejicami svežega rožmarina.
  3. Krompir olupimo, prerežemo na pol ali na rezine in jih položimo okoli pišč Šampinjone ​​narežemo ali pustimo cele, če so manjši. Gobe ​​in krompir posolimo in prelijemo s stopljeno Zvijezda Mediteransko Kockico.
  4. Pokrijemo s folijo ali pokrovom in pečemo 45 minut v predhodno ogreti pečici na 200°.
  5. Odstranimo folijo, dodamo narezano Zvijezdo Mediteransko Kockico in pečemo do zlato rjave barve, nato piščanca obrnemo in nadaljujemo s peko, dokler ne dobi hrustljave zlate skorjice.

 

Podijeli sa drugima:
Povezani članci