Sestavine:
1 cel piščanec
½ kg mladega krompirja
200 g šampinjonov
Zvijezda Mediteranska Kockica
Sol in druge začimbe po želji
Svež rožmarin
½ česna
½ limone
1 srednji korenček
Postopek:
- Piščanca operemo in osušimo s papirnato brisačo, nato pa ga (tudi pod kožo) na tanko premažemo z Zvijezda Mediteransko Kockico.
- Piščanca zunaj in znotraj posolimo in začinimo z drugimi začimbami po želji. Notranjost nadevamo s polovico celega vodoravno prerezanega česna, limono, korenčkom in nekaj vejicami svežega rožmarina.
- Krompir olupimo, prerežemo na pol ali na rezine in jih položimo okoli pišč Šampinjone narežemo ali pustimo cele, če so manjši. Gobe in krompir posolimo in prelijemo s stopljeno Zvijezda Mediteransko Kockico.
- Pokrijemo s folijo ali pokrovom in pečemo 45 minut v predhodno ogreti pečici na 200°.
- Odstranimo folijo, dodamo narezano Zvijezdo Mediteransko Kockico in pečemo do zlato rjave barve, nato piščanca obrnemo in nadaljujemo s peko, dokler ne dobi hrustljave zlate skorjice.